måndag 30 december 2013

Sojafärsgryta med makaroner.

Jag har lagat till liknade förut och det brukar bli gott. I kväll kryddas grytan med chili, oregano, svartpeppar, risvin och ketchup. Givetvis krossade tomater, tomat puré och vitlök.

måndag 23 december 2013

Nudelsoppa med tofu.

Tror att jag lagade till en variant av pho gott blev det.
Buljongtärning, limeblad, ingefära, vitlök, fermentrad sojabönsås, Sriracha och caugo kokade jag buljong av.
Morötter, vitkål, lök och gröna ärtor kokades tillsammans med tofun i buljongen när grönsakerna mjuknat la jag ber tre block äggnudlar som fick svälla i buljongen.
Sesamolja, mer Sriracha och chinkiang vinäger får man själv tillsätta när det ska ätas.

fredag 20 december 2013

Misslyckad wok.

Tanken var att woka grönkål och vända ner tofu och lite annat smått och gott.
Tofu var tyvärr slut så jag köpte två paket halomui istället.
Osten stektes i woken och den liksom smälte ihop till en hög med salta smulor.
Trots ingefära, vitlök och hot basilsauce blev det riktigt trist men det såg gott ut.

söndag 15 december 2013

Lammgryta och diverse plock.

Lammgryta kryddat med garam masala, hing, vitlök, ingefära och torkad chili. Middagsgästerna blev mätta och tyckte grytan var väldigt god.
Poppadoms, kokosraita , gröna ärtor/koriandersallad och röd lök marinerat med lime var det som tillbehör.

onsdag 4 december 2013

Veganwok

Tofu marinerad med risvin, soja och fermentrrad sojabönsås wokades med salladskål, grönaärtor och morötter. Hot basilsauce, insaltad chili och förstås lite vitlök.
Ovanligt lyckad wok tyckte jag.