Allo gobi till middag eller en variant av receptet jag länkar till.
Riktigt gott tillsammans med ris och kokosraita.
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
onsdag 24 september 2014
Variant på aloo gobi.
tisdag 23 september 2014
Repris på korma.
Kormagrytan blev så lyckad att jag lagade den till middag igen. Den här gången friterade jag tofun och det resulterade i en ännu godare gryta.
lördag 20 september 2014
Kormagryta.
Grytan blev väldigt god och jag kommer garanterat att laga den igen.
lördag 13 september 2014
Fredagsmys.
Bönor med smakrik sås, tomat/persilja sallad, yoghurtsås samt lite bröd passar perfekt en fredag kväll när alla känner sig lite sega och inte orkar med en långdragen session framför spisen.
Maten blev klar på rekordtid och gott blev det.
onsdag 10 september 2014
Green pea burger till middag.
Green pea burger heter Findus små ärtpuckar som vi testat några gånger. Det är goda burgare men för små för att kallas burgare.
Väldigt smidigt att värma i stekpannan och servera med tex linssås och bovete.
tisdag 9 september 2014
Tofu och grönsaker i woken.
1 block tofu, 4 morötter, purjolök, spenat, squash, vitlök, ingefära och risvin, Sriracha, sesamolja och black beansauce.
Grönsakerna fixas i lagom storlek som sedan wokas och smaksätts efter tycke och smak .
måndag 8 september 2014
Långkokt kyckling.
Inför lördagens Festival för sjutton lagade jag en kycklinggryta.
Min stora gjutjärns gryta fick stå i ugnen och puttra på låg värme under ca tre timmar.
Strax under 2 kilo kyckling delar med ben, tomater, aubergine, morötter, lök och vitlök samt diverse kryddor som spiskummin och chili samt en skvätt grädde var ingredienserna.
Till grytan serverades ris, saltgurka och smetana.