Två lite medfarna aubergine och ett blomkålshuvud som legat och skräpat i kylen blev grunden till gårdagens middag.
Vitlök, lök, tomater, hing, Sriracha, garam masala, libsersamt kokosolja slank ner i grytan. Ris och kokosraita blev det också. God gryta men lite för lite masala.
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
torsdag 30 oktober 2014
Överblivna grönsaker.
tisdag 21 oktober 2014
Auberginegryta med fårost.
Aubergine, lök, vitlök, vin, tomater och diverse kryddor samt fårost kokade jag ihop till middag.
Väldigt gott speciellt med en rejäl skvätt Sriracha.
onsdag 8 oktober 2014
Bönbiffar och bovete.
Mosade kikärter och vita bönor smaksatta med diverse kryddor blev det till middag. Bovete, rivna morötter och en tomat /yoghurtsås kompletterade biffarna.
tisdag 7 oktober 2014
Tofu och jordnötssmör.
Kvällens middag blev till den vegetariska ringhalvans favör.
Tofu, jordnötssmör, palsternacka,morötter, rödlök, vitlök, ingefära, oregano, lime juice och curry(Mahindras XXX curry). Var väl på ett ungefär vad grytan innehåller.
Gott blev det och några matlådor till nästa vecka.
måndag 6 oktober 2014
Sriracha passar till all mat.
Sojafärsgryta och spagetti till middag och nästan vegetariskt, en skvätt Worcestershire sås stjälpe maten till den animaliska ringhalvan.
Gott blev det och ännu godare med Sriracha.