Även om jag fortfarande helst lagar vegetariska rätter så händer det fortfarande om än sällan att animaliska produkter får samsas med grönsaker i woken.
Benfri fläskkotlett som strimmlades var kvällens alternativ till tofu.
Vitlök, ingefära, risvin, blackbean sauce, chili bean sauce och soja smaksatte grönsakerna och köttet.
Gott blev det och ganska smidigt att svänga ihop.
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
onsdag 1 juni 2016
Fläsk i woken.
söndag 1 maj 2016
Kroppkakor
Kroppkakor utan fläsk funkar utmärkt. Quorn, lök och rökextrakt ersätter fläsket.
Receptet på vegetariska kroppkakor är två skäggiga pojkar bördiga från skogarna runt Karlskrona.
Efter år av experiment har de kommit fram till något hel fantastiskt.
Kroppkakor.
12 kg skala och riv 10 kg koka och mosa resterande potatis.
4 gul lök fin hackas och steks med en rejäl klick smör och grovt mald kryddpeppar .
2 påsar quorn bitar som skärs i små tärningar, blandas med den stekta löken.
1 krm rökextrakt blandas med några matskedar smält smör. Tillsätts i lök och quorn blandningen.
Salt är förstås viktigt...
Potatis rivet läggs i lämpligt tyg och så får man försöka pressa ur så mycket vätska man orkar.
Ta tillvara stärkelsen från potatisen.
Sen är det bara att knåda ihop till en deg som består av potatis rivet, stärkelse och vetemjöl.
Salta degen ordentligt och sen är det bara att forma små bollar som fylls med lök och quorn hacket.
Kroppkakorna ska sjuda i ungefär 30 minuter.
Förädla potatis genom att göra kroppkakor är tidsödande så det är bra att vara några stycken i köket.
Gårdagens omgång av kroppkakor blev helt fantastisk.
tisdag 19 april 2016
Korv.
Lättlagat så det förslår, korv från Lidl som säljer riktigt goda och köttiga korvar. Pasta och en sallad med bönor, oliver och annat gott.
fredag 12 februari 2016
Tofugryta.
Oftast slänger jag tofun i woken den här gången blev det en gryta med morötter, lök, vita bönor och tofu.
Kryddat med chili, vitlök, spiskummin, jordnötssmör och apelsin. Med helt ok resultat i smak.
söndag 31 januari 2016
Palak paneer Blåsut style.
Friterad pannir blandas med spenat och tomatröra kryddat med senapsfrö, spiskummin, vitlök, ingefära och garam masala.
Resultatet kanske inte blir som traditionella palak pannir men gott blir det.
måndag 18 januari 2016
Korv och makaroner.
Falukorv och stuvade makaroner åt vi till middag i går, lite ovanlig middag för att vara mig men gott var det.
onsdag 13 januari 2016
Två små rätter igen.
Tomater och ägg samt tofu och champinjoner/gul paprika åt vi till middag. Trevligt med två rätter på middagsbordet.