Måndag kväll och besök av släkt från Rotebro som missade gårdagens begivenhet.
Till middag blev det korvgryta kryddad med herbés de Provancé till de yngsta och ingefärs fläsk med shaoshing till de äldre, korvgrytan blev god men inget att minnas men ingefärs fläsket blev otroligt lyckat!
Recept:
Ingefärsfläsk.
400 g fläsk kött (strimlas i 2 cm lång och 1/2 cm tjocka)
4-5 cm bit ingefära (rivet fint)
4 klyftor vitlök (krossade)
1 rågad tsk chili soy paste
1 röd paprika (skuren i ganska breda skivor)
1 dl shaohsing
2 dl vatten
lagom med fisksås
1 dl mjöl
4 msk jordnöts olja
Börja med att vända köttet i mjöl.
Hetta upp oljan och stek köttet på hög värme tills det får färg.
I med ingefära, vitlök, fisksås och chili soy pastan stek i fem minuter...
Häll i risvinet och tillsätt paprika stek ytterligare i fem minuter eller tills paprikan mjuknat.
Häll på vatten och låt såsen tjocka till sig.
Smaka av med salt/risvin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar