Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
måndag 3 augusti 2009
Ny rätt till lunch (recept 93)
Härligt med semester då jag redan innan tio kan stå vid spisen. Till lunch blir det zucchini med chermoula, receptet kommer från kokboken sonen hittade på Karlssons i Småland. Orientens mat & kultur av Barbara Lutterbeck och Jurgen Christ från ICA bokförlag, recepten finns på sidorna 82-83
Chermoula
Tillagningstid 10 minuter
ca 140 kacl/portion
Ingridienser (4 personer):
1 lök
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk starkt paprikapulver
1/2 tsk malen spiskummin
1 krm grukmeja
4 msk citronsaft
salt och peppar
6 msk olivolja
Skala löken, tärna den fint och lägg den i en skål. Skala och pressa vitlöksklyftorna över skålen.
Tillsätt paprikapulver, spiskummin, gurkmeja och citronsaft. Salta och peppra och häll på olivoljan.
Blanda väl.
Zucchini med chermoula.
Tillagningstid: 30 minuter
Ca 200 Kcal/ portion
Ingredienser (4 personer):
500 g zucchini
2 satser chermoula enligt grundrecept (jag tyckte det räckte med en sats)
4 msk vatten
2 msk citronsaft
Värm ugnen till 160 grader (varmluft 140 grader)
Täck en bakplåt med aluminiumfolie. Skölj zucchinin och skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor på längden.
Lägg succhini skivorna på plåten och bred ut chermoulan ovanpå. Häll 4 msk vatten
mellan skivorna och ungsbaka zucchinin mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Lägg succhiniskivorna på ett fat och ringla citronsaft över. De är lika goda varma som kalla.
Till detta blir det jasminris. Jag ställer mig frågande till ugns temperaturen, rätten ska enligt bild i kokboken liksom se grillad ut. Jag drog på med ordentlig värme efter 15 minuter.
Eventuellt blir det en tur till blodcentralen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar