lördag 17 oktober 2009

En helt vanlig lördagskväll (recept 117)

jag har precis hackat upp grönsakerna som ska i kvällens wok, friterad tofu och plommon är det mest spektakulära i kvällens middag.

Wok med tofu och plommon

400g friterad tofu som marineras med 1/2 dl risvin, sesamolja, fisksås och vitlök.
4 plommon (skurna i små klyftor)
2 morötter (skurna i tunna stavar)
1 röd paprika (skuren i 0.5 cm breda och lagom långa strimlor)
5 salladslök (skuren i 3 cm långa bitar)
5 klyftor vitlök (fint hackad)
Ingefära efter smak (skuren i tunna stavar)
1-2 msk Sichuan spicy noodle sauce
3 msk risvin
1 msk sesamolja
3 msk ostronsås
1 limeblad
lagom med soya
Jordnötsolja
Hetta upp oljan och stek vitlök, ingefära och limeblad i 10 sekunder.
I med spicy noodle sauce och morötter.
Häll i paprika och lök efter några minuter.
Häll över övriga kryddor och låt puttra en stund och tofu
Sist slänger man i plommonen och låter dem wokas/kokas tills det mjuknar.
Till woken blir det nudlar.
Jag poppar Spotify en blandlista med diverse olika artister. Premium tjänsten är verkligen fantastisk, ingen reklam bara massor av musik att lyssna på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar