måndag 2 november 2009

Återigen måndag! (recept 129)

Xubuntu maskinen på jobbet fungerar som bildvisare och informations maskin är verkligen lyckad, förutom att det är praktiskt och fungerar så gillar jag känslan av att en Linux maskin står och rullar.
Till middag i kväll blev det fläskkarré i bönsås, det blev ganska lyckat.

Karré med bönsås.

Marinad:
2 msk risvin (Kinesiskt)
1 msk maizena
1 msk vatten
1 tsk salt
Blanda ihop och rör ner köttet. 30 minuter kan man marinera köttet.

1 kg fläskkarrré (skuret i portions bitar för wokning)
1 fänkål (skuret i lika stora bitar som köttet)
6 klyftor vitlök (fint hackade)
Lagom stor bit ingefära (skuret i väldigt tunna stavar)
1 liten burk bambuskott
1 liten burk vattenkastanjer
1 liten burk annans (bör uteslutas)
1 dl ground bean sauce
1 msk chili bean sauce (antagligen borde man ha 4 msk)
3 msk risvin (Kinesiskt)
1,5 msk svart ris vinäger (möjligen onödigt)
Lagom med sesamolja och soya.
Jordnötsolja.
Hetta upp oljan och stek köttet tills det får färg.
Stek vitlök och ingefära i tio sekunder.
Häll i fänkål och woka en stund.
Tillsätt risvin, soya och vinäger. Fräs några minuter.
Häll ner bambuskott, kastanjer och annanas.
Dags för bönsåserna, koka i kanske tio minuter.
Kanske inte en av mina mer lyckade rätter men vi blev mätta.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar