fredag 11 december 2009

En liten bit Borenkaas antik! (recept 141)

Fredag och jag cyklade från jobbet runt ett...
In till södermalm för att köpa ost på Gamla Amsterdam
Jag köpte drygt ett kilo Purmer som var lagom lagrad och en liten bit Borenkaas antik som är extrem lagrad. Köpte även drygt ett halvt kilo spanskpeppar som jag saltat in efter detta recept. Förra omgången tog slut för drygt två veckor sedan.
Till middag blir det tofu med champinjoner och koriander.

Tofu med champinjon
400g tofu (skuret i 1 cm tjocka skivor som man delar upp i lagom stora bitar)
2 msk risvin
2 msk ljus soya
1 tsk maizena
5 champinjoner (skivade)
1dm purjolök (skuret i snygga bitar)

1 röd paprika (strimlad)
1/2dl garlic chili sauce
1msk fint hackad ingefära
1msk fint hackad vitlök
1dl vatten
rejält med hackad koriander.
olja.
Börja med att vispa risvin, soya och maizena. Marinera tofun en stund.
Hetta upp oljan i en wok eller likande och stek ingefära och vitlök i några sekunder. Häll över champinjoner och stek en stund, tillsätt paprika och purjolök.
Woka på hög värme tills det börjar dofta häll då över chili såsen och stek en stund till.
Dags för tofun och marinaden låt det hela koka upp och såsa till sig häll eventuellt på mer vatten ca. 1dl
Släng i koriander rör om och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar