torsdag 3 december 2009

Torsdag och soppa (recept 140)

Ytterligare en heldag med utbildning. Kenth Hedevåg höll i utbildningen mycket intressant och tankeväckande.
Vår vana trogen så är det soppa och pannkakor som gäller eftersom det är torsdag. 

Nudelsoppa med biff

400g biff (skuret i tunna strimlor)
10 klyftor vitlök (skalade och grovt krossade)
12 skivor ingefära
4 morötter (skurna i tunna stavar)
1 gullök (fint hackad)
3 dl gröna ärtor
2 buljongtärningar
2 msk risvin
Lagom med sesamolja
3 paket/kuddar med nudlar (Varje nudel kudde bröt jag av på mitten)
2l vatten
Marinera köttet med risvinet
3 msk Sichuan spicy noodle sauce (Lee kum kee heter märket)
Koka upp vattnet och lägg i buljong, vitlök, ingefära och gullök. Låt sjuda i 20 minuter.
Häll i köttet och övriga grönsaker koka i 10 minuter.
Tillsätt nudlar koka på svag värme tills nudlarna är lagom mjuka.
Som bordskrydda hade vi Hot pepper sauce från Windmill products köpt på Taj Mahal livs på Kammakargatan 40.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar