lördag 23 januari 2010

Vildsvin! (recept 157)

Enklaste frukostbullen var helt suverän, ska slänga ihop en deg för morgonens frukost eventuellt dubbel sats på dotterns inrådan.
Idag har jag tvättat som vanligt och möblerat om i lägenheten. Det tog en faslig tid och var ganska jobbigt men nu är det klart! Städa får jag göra i morgon.
Till middag åt vi en vildsvinsfärs gryta, färsen är självklart köpt på Skebo kött. Svampen till grytan är plockad i skogarna runt Skebobruk av min son.

Vildsvinsfärs med trattkantareller.
500g vildsvinsfärs
2 gullök (fint hackad)
4 klyftor vitlök (fint hackad)
4 torkade chili (gärna Italiensk)
1msk Fransk senap
2msk portvin
3dl förvällda trattkantareller
3dl grädde
Lagom med oregano, rosmarin, svartpeppar och några enbär.
Salt efter smak och en gnutta mörksoya.
Olivolja.
Hetta upp oljan och stek chilin tills den mörknar, lyft ur och släng chilin.
Stek lök tills den är mjuknar.
I med svamp och vitlök efter tio minuter ska färsen i.
Stek tills färsen blir grynig och får färg.
Häll i grädden, senap och portvin, koka på svag värme i tio minuter eller tills pastan är klar.
Nu ska jag blanda deg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar