måndag 29 mars 2010

Buljong och kyckling (191, 192)

Även om jag tycker det är lite onödigt med sommartid/vitertid så är det härligt med ljusare kvällar.
En majskyckling från frysen blev kvällens middag och även hemkokt buljong.

Buljong.
1400g majskyckling
3 rejäla skivor ingefära
4 klyftor vitlök
1/2 purjolök
4 torkade chili
10 svartpepparkorn
Lägg kycklingen i en stor gryta, i med kryddor och purjolök. Fyll på med vatten så kycklingen täcks. Kycklingen ska koka i kanske 45 minuter. Lyft ur kycklingen och ta bort så mycket kött som möjligt. Knäck kycklingskrovet och låt det koka i kanske 45 minuter. Sila av buljongen och låt den koka tills kanppt hälften återstår.

Pastasås med kyckling.
Kyckling köttet från buljong koket
1 rödlök (fint hackad)
1 gullök (fint hackad)
4 klyftor vitlök (fint hackade)
1 kartong krossad tomat
1 liten burk med champinjoner
Lagom med timjan
Svartpeppar
1 buljongtärning
1tsk socker
1-3msk fransk senap
3dl vatten
Olivolja
Hett upp olivoljan och stek röd och gullök på svag värme i 15 minuter, i med vitlök, kryddor och champinjoner stek en stund till.
Häll i krossad tomat, socker och vatten, koka på svag värme i 45-60 minuter. Rör ner senapen och kycklingen låt bli varmt.
Till detta åt vi pasta och gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar