tisdag 16 mars 2010

Korv och päron (recept 184)

Tanken var att kvällens middag skulle varit vegetarisk men ett föräldramöte kom emellan så jag bytte ut de tänkta gröna linserna mot bratwurst!

Korv och blomkålsgryta.
1 blomkålshuvud (skuret till små blomkåls knippen)
1 gullök (fint hackad)
2 hårda päron (halverade och skurna i 0,5cm tunna skivor
4 klyftor vitlök (fint hackad)
2 bratwurst (skuret i tunna skivor)
2dl cremé fraiche
3msk risvin
Några msk curry pulver
Lagom med curry
En skvätt soya
Någon msk olja.
Hetta upp oljan och stek korven tills den får färg och i med lök, curry och vitlök. I med blomkål och stek i några minuter, häll i risvinet och fräs en stund till.
Häll över creme fraiche och päron, koka tills päronen är mjuka.
Till grytan åt vi bulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar