onsdag 26 maj 2010

Köttfärsgryta med lever (recept 215)

För första gången har jag lagat till något med lever! Vet inte varför det tagit sådan tid...
Jag tyckte det blev väldigt lyckat så lever skall det lagas till fler gånger.

Köttfärsgryta med lever.
400g kyckling lever (hackat i små bitar)
3 kartonger krossad tomat
500g köttfärs
1/2 vitkålshuvud
2 gullök (fint hackade)
 6 soltorkade tomater (fint hackade)
4 torkade chili
4 klyftor vitlök
Lagom med chili peppar
Svartpeppar
1,5tsk salt
Olivolja
En skvätt soja
hetta upp oljan och stek vitlök och chili tills de får färg som sedan tas bort från oljan.
Stek lever och köttfärs tills de får fin färg.
I med lök och kryddor stek i kanske fem minuter till.
Häll ner vitkål och rör runt, tillsätt tomat krosset.
Koka på svag värme i kanske 50 minuter och smaka av med soja.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar