måndag 21 juni 2010

Solig måndag kväll (recept 224)

Efter middagen funderar vi på att gå en promenad eller varför inte en cykeltur. Till middag blir det en falukorvsgryta kryddad med naga pickle. Det är verkligen  det starkaste jag köpt på burk så jag är försiktig med denna intressanta smaksättare.

Naga chili falukorvsgryta.
1 ring falukorv (skuret i tunna hackade) halvmånar)
7 gullök (fint hackade)
4 klyftor vitlök (fint hackade)
1tsk naga pickle (Jag tror att runt tre tsk vore det bästa, men alla ska kunna äta middag)
1/2tsk spiskummin
2 buljongtärningar
2 kartonger krossad tomat
1 burk kokosmjölk
olja
3msk smör
Hetta upp olja, smör och naga pickle och stek tills löken får en lätt röd färg.
I med vitlök och korv stek i kanske fem minuter.
Häll ner krossad tomat, kokosmjölk och buljong.
Koka på svag värme i kanske en timme.
Till grytan blir det ris. Vi poppar spotify, Eek-A-Mouse står för underhållningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar