torsdag 3 juni 2010

Woka och brödbak (recept 219)

Vegetarisk mamma på oväntat besök. Jag slängde ihop en wok middag med morötter och ägg.
En omgång enklaste frukostbullen  står och svalnar, som vanligt har jag minskat ner på salt/socker mängd och skippat dekorativa frön.

Wok med morötter och ägg.
 2 morötter (skurna i form av tändstickor)
 2dl purjolök
 2krm chilibönsås (mamma är inte så härdad vad det gäller stark mat)
 1tsk fint hackad ingefära
 1 vitlök (fint hackad)
 1msk risvin
 Lagom med soja
 2 ägg + 2msk risvin och 1tsk soja som blandas samman i en bunke.
Jordnötsolja
Hetta upp woken och häll i oljan. I med ingefära, vitlök och chilibönsås fräs i tio sekunder.
Häll ner morötterna och stek någon minut, häll ner purjolök och fräs runt i tio sekunder.
I med soja och risvin och woka en stund till.
Häll grönsakerna i en skål och stek ägg smeten tills den blir gryning, häll tillbaka grönsakerna och servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar