På väg hem från Sunne stannade vi i Hembygdsgården Klaråsen där Klar-Hälja gick av stapeln.
Vackra välbevarade hus och intressanta aktiviteter. Till lunch åt vi nävgröt som smakade himmelskt gott i all sin enkelhet.
Tillbaka i Skebo och vi har precis avslutat en jätte disk efter kvällens middag, en 6 rätters Kinesisk middag. Två av rätterna var det första gången jag lagade, ångkokt aubergine och fläsk Dongpo. Båda rätterna var goda men fläsk Dongpo är en ny favorit. Övriga rätter var: ångkokt kyckling, bang bang kyckling, tofu fem kryddor och gruksallad med sesamfrö och chili. Till efterätt åt vi rabarber och jordgubbspaj vilket min mor bakat.
Fläsk Dongpo.
Ångkokt Aubergine.
Nu ska jag bara blanda ihop morgonens bröd och äta den sista biten paj!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar