Alla dagar är mer eller mindre underbara men när solen skiner och jordgubbarna är färdiga att plockas, då är det så där extra underbart.
Till middag blev det en gryta med tofu kryddad med naga pickle och garam masala. Det blev jätte gott men jag tror att rätten vunnit på strörre mängd naga pickle kanske 1-2tsk.
Till efterrätt åt vi jordgubbar i massor.
Två grisöron inköpta på Skebo kött så jag inom kort kan laga till strimlat grisöra passade även på att köpa en stor bit sidfläsk.
Tofugryta med naga pickle.
500g tofu (skuret i lagom stora bitar)
1/4 dels vitkålshuvud (fint strimlat)
2 gullök (fint hackade)
5 tomater (grovt hackade)
2 små squash (skuret i 1cm breda halvmånar)
3 pressade vitlöks klyftor
2krm naga pickle
1tsk garam masala
1 burk kokosmjölk
2 buljong tärningar
2msk ghee
Hetta upp ghee och stek lök och vitlök i några minuter, i med kryddorna och fräs lök och kryddor i kanske 30 sekunder. Häll ner vitkålen stek tills det sjunkit ihop.
Rör ner tomaterna och låt koka tills vätskan släpper från tomaterna, koka tills tomaterna är helt mosiga.
Smula ner buljongtärningarna och häll ner kokosmjölken.
I med squash och tofu koka tills squashen känns lagom mjuk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar