Efter sedvanligt morgon bestyr kom vi iväg till svamp skogen. Vi fann en hel del svamp som tack vare det torra vädret var lätt att rensa.
Till middag blev det svamplasagne.
I helgen fick vi även äppelpaj med rostade pumpafrön, vilket var helgens höjdare. Äppelpaj har jag ätit på en rad olika vis men den här var helt klart bland de godaste jag ätit när det gäller äppelpaj. (mamma fixade pajen)Svamplasagne.
1-2l svamp (i vårt fall höst kantareller)
Rejält med bechamelsås
4 rödlök (fint hackade)
5 krossade vitlöksklyftor
3 kartonger krossad tomat
Några mangoldsbald
Färsk timjan
Riven ost
Svartpeppar och salt
olivolja och smör.
Börja med att hetta upp olja och smör, stek lök och vitlök en liten stund.
Häll ner svampen och fräs i några minuter.
I med krossad tomat och kryddor, koka på svag värme i kanske 60 minuter.
Lägg ihop lasagnen och strö över ost och grädda tills det är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar