Jag har tänkt att försöka laga fisk till middag en gång per vecka, vilket jag inte riktigt lyckas med.
Så inte ikväll när vi ska äta fiskgratäng.
Warpaint underhåller via Spotify.
Äta vindruvor samtidigt som man hackar chili är inte att rekommendera...
Fiskgratäng med chili, lime och kokosmjölk.
900g fiskfilé
2dl fint hackad purjolök
2 Spanskpeppar helst röda (fint hackade)
1 burk kokosmjölk
svartpeppar
Marinad:
2msk risvin
1msk fisksås
saften från 1 lime
1msk maizena
Vispa ihop marinaden och halvera fiskbitarna så de får plats i bunken. Marinera tills det känns bra.
Lägg fisk bitarna i en smord form och strö över chili och purjolök samt några drag med pepparkvarnen.
Blanda marinad och kokosmjölk, häll över fisken.
In i ugnen(225 grader varmt) i kanske 30 minuter eller tills fisken är färdig.
Till fisken äter vi jasminris och rivna morötter med ljus risvinäger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar