måndag 22 november 2010

Äntligen måndag (recept 264)

Familjen åter samlad och vi äter falukorv till middag. Två satser bröd står och jäser, det ska räcka både till frukost och friluftsdag.

Falukorvsgryta med ingefära.
En ring falukorv (gärna från Skebo kött)
3msk hackad ingefära
2 gullök (fint hackade)
4 klyftor pressad vitlök
1-2msk chili bean sauce 
3msk Kinesiskt risvin
1tsk socker
Lagom med soja och ostronsås
2 kartonger krossad tomat eller inte för att få det lite mera Kinesiskt!
Olja.
Hetta upp oljan och fräs ingefära, vitlök och chili bean sauce i kanske 20 sekunder.
Dags för lök, stek på ganska hög värme tills löken får fin färg.
I med korv, soja, risvin, ostronsås och socker. Stek en stund till, färdigt om man klarar sig utan krossad tomat annars ska grytan koka på svag värme i kanske 40 minuter.
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar