På Tempo i Hallstavik kan man köpa lite olika sorters Finsk mat, jag gissar att det fanns fler Finska varor att välja på när ortens industri var mer beroende av arbetare än dagens högteknologiska industri.
Jag köpte lördagskorv, lite likt falukorv något blekare men betydligt större krov både på längden och bredden.
Lördagskorv med Naga pickle.
500g lördagskorv (skuren i lagom stora bitar)
Ett blomkålshuvud (uppdelat i små buketer)
2 gullök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
2msk fin hackad ingefära
3 kryddnejlikor
1 rågad tsk naga pickle (märket heter Pran)
2 kartonger krossad tomat
Svartpeppar
1tsk salt kanske lite mer
3msk smör eller ghee
Smält smör i en kastrull och tillsätt naga chili, vitlök och ingefära stek tills smöret blir färgat av chilin och det doftar från ingefära och vitlök.
I med lök och stek i kanske fem minuter.
I med korv och stek en stund till sen är det bara att röra ner blomkål och krossad tomat, dra några varv med peppar kvarnen och salta.
Koka på svag värme i kanske 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar