Jag har förberett kvällens vegetariska wok när riset är klart ska jag elda på woken för att slutföra vår middag. Friterad och marinerad tofu är väl grunden i kvällens lilla övning.
Kiosk underhåller via Spotify.
Tofu wok med gröna ärtor och mandarin.
5oog friterad tofu (jag friterade den själv men det finns friterade att köpa)
Marinad: 3msk risvin-1 msk chiken rice sauce-1msk maizena-1tsk mörk soja.
Blanda marinaden och vänd ner tofun.
3dl gröna ärtor
1msk fint hackad ingefära
3 klyftor vitlök (fin hackade)
1 röd spanskpeppar (fint hackad)
2 mandariner (klyftorna ska halveras)
200g cashewnötter
Eventuellt en skvätt risvin och soja också.
Olja.
Hetta upp oljan och stek ingefära, vitlök och peppar tills det doftar av dessa. I med tofu och woka runt en stund.
Rör ner ärtor och avsluta med nötter, mandarin och risvin, kanske en skvätt vatten för att få mer sås?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar