måndag 21 mars 2011

Dumplings och tofu. (recept 306)

Underbara sol, lite trassligt att cykla sedan tunnelbanan lagt ner och alla längs linje 19 måste åka buss.
Till middag i kväll blir det dumplings och en tofu wok.
Max Romeo underhåller via Spotify premium- Linux preview.

Tofu och sivri paprika wok.
500g tofu (skuret i lagom små kuber)
Marinad:2msk risvin,2msk mango chutney,1msk mörk soja-marinera tofu i 20 minuter.

5 sivri paprika (skärs i bitar på ungefär 1X4cm)
4 salladslök i lagom stora bitar
1/2 salladskål huvud (dela på hälften och skär i tunna strimlor)
1-2msk fint hackad ingefära
4 klyftor pressad vitlök
2tsk cihli bean sauce (1msk är bättre men alla ska kunna njuta av maten)
1tsk sesamolja
olja.
Hetta upp olja släng i chili bean sauce.
Rör ner ingefära och vitlök och woka i 10 sekunder.
Woka salladskål först och sedan i med paprika och lök.
Vänd ner tofun och fräs runt allt en stund till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar