söndag 8 maj 2011

Test av tofu recept. (recept 323, 324)

Till middag denna söndag blev det en vegetarisk tofu rätt och en wok med fläskfile.

Jag rörde i en skvätt maizena för att få en tjockare sås.

Fläskfile med zucchini.
Marinad: 1msk risvin, 1msk fisksås, saft från 1 lime och dess skal.
250g fläskfile (skuret i tunna strimlor)
400g zucchini (1/2 cm breda halvmånar)
2msk fint strimlad ingefära
4 klyftor vitlök, skärs som ingefäran


4msk ostronsås
olja.
Lägg köttet i marinaden, låt marinera i 30 minuter.
Hetta upp oljan i en wok/stekpanna och fräs ingefära och vitlök i kanske tio sekunder.
Häll eventuellt bort hälften av marinaden och stek köttet på riktigt hög värme.
I med zucchini och stek en liten stund till, rör ner ostronsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar