söndag 22 maj 2011

Två små rätter. (recept 328)

Igår var det lite annorlunda, istället för att tvätta på morgonen var jag i Åkeshov och byggde ihop en gymnsatikuppvisning.
Till middag åt vi en av mina favoriter Koppmärkta damens dofu och så svängde jag ihop en rätt med friterad fläskfilé. Själva friteringen av köttet var antagligen onödigt moment, bättre att bara woka den direkt.

Fläskfilé med paprika.
Marinad: 2msk risvin, 1msk mörk vinäger, 1msk ljus soja och 2krm senapspulver.
300g fläskfilé (skär i tunna skivor, marinera i kanske 30 minuter)
1 gul paprika (skär i 2X2 cm bitar)
4 klyftor krossad vitlök
2msk fin hackad ingefära.
2msk mango chutney
2msk ground bean sauce
Olja.
Hetta upp olja i en wok och fräs vitlök och ingefära i tio sekunder.
Woka köttet, spar marinaden.
I med paprika och fräs på en stund till.
Tillsätt ground bean sauce, mango chutney och marinad woka tills det är färdigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar