Den vegetariska rätten blev ångande het, den bränner fortfarande på läpparna!
Fläskfile med sivri paprika.
Marinad: 2msk risvin, 1msk ljus soja och 1msk ostronsås.
250g fläskfile (skär i tunna skivor och strimla, marinera i kanske 20 minuter)
5 sivri paprika (ta bort kärnor och skär i 1 cm breda skivor)
1 kruka koriander (hacka grovt)
1 rågad tsk saltad hackad chili
4 klyftor vitlök (krossad)
3msk fint hackad ingefära
Neutral olja.
Hetta upp oljan i en wok och fräs ingefära och vitlök i tio sekunder.
I med köttet och woka på hög värme.
Tillsätt övriga ingredienser och woka tills paprikan mjuknat något.
Wokad salladskål.
1/2 huvud salladskål (strimla ganska grovt)
2 morötter (skärs i 3 cm långa tunna stavar)
2dl purjolök
1msk rostade sesamfrön
1 rågad tsk soja chilisås (innehåller bönor, chiliolja, vitlök, socker och salt. Made in Hong Kong)
Lagom med sesamolja
Neutral olja.
Hetta upp olja i woken och fräs chilisåsen några sekunder.
I med morötter och efter en liten stund resten av ingredienserna.
Gott men nästa gång ska det vara utan soja och mer hackad chili. |
Gott och ganska starkt! |
Middagen är serverad. |
Viktigt att allt är klart innan det ska i woken. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar