torsdag 16 juni 2011

Två små rätter. (recept 334, 335)

Den vegetariska rätten blev ångande het, den bränner fortfarande på läpparna!
 
Fläskfile med sivri paprika.
Marinad: 2msk risvin, 1msk ljus soja och 1msk ostronsås.
250g fläskfile (skär i tunna skivor och strimla, marinera i kanske 20 minuter)
5 sivri paprika (ta bort kärnor och skär i 1 cm breda skivor)
1 kruka koriander (hacka grovt)
4 klyftor vitlök (krossad)
3msk fint hackad ingefära
Neutral olja.
Hetta upp oljan i en wok och fräs ingefära och vitlök i tio sekunder.
I med köttet och woka på hög värme.
Tillsätt övriga ingredienser och woka tills paprikan mjuknat något.

Wokad salladskål.
1/2 huvud salladskål (strimla ganska grovt)
2 morötter (skärs i 3 cm långa tunna stavar)
2dl purjolök
1msk rostade sesamfrön
1 rågad tsk soja chilisås (innehåller bönor, chiliolja, vitlök, socker och salt. Made in Hong Kong)
Lagom med sesamolja
Neutral olja.
Hetta upp olja i woken och fräs chilisåsen några sekunder.
I med morötter och efter en liten stund resten av ingredienserna.

Gott men nästa gång ska det vara utan soja och mer hackad chili.

Gott och ganska starkt!

Middagen är serverad.
 


Viktigt att allt är klart innan det ska i woken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar