Viktigt att allt är klart innan woken eldas på. |
Fredag kväll!
Lyckad middag speciellt rätten med Kinesisk korv och färsk majs. Korvarna är köpta på Asien livs i söderhallarna, Medborgarplatsen
Korv och majs med chili bean sauce.
2 Kinesiska korvar (skär i 0,5 cm breda sneda skivor)
2 majskolvar (skär bort majsen)
2msk fint hackad ingefära
2 klyftor krossad vitlök
1msk chili bean sauce
En skvätt soja
Neutral olja.
Hetta upp woken och häll i olja, fräs ingefära, chili bean sauce och vitlök i 10 sekunder.
Tillsätt korv och fräs runt en stund.
Rör ner majs och fräs en stund till smaka av med soja.
Kyckling med savoykål.
Marinad: 4msk risvin, 1tsk siracha, 1msk fint hackad ingefära, 1msk ketchup, 2tsk maizena)
1/4 del huvud med savoykål (fint strimlad)
1 kycklingfile (skärm i tunna stavar och blanda med marinad)
2 rysk chili (skär i så tunna skivor ta med frön)
1tsk röd curry
ostron sås och lite soja.
2msk kokos olja.
Hetta upp oljan och stek kycklingen antingen med marinad eller inte.
I med röd curry, ostron sås, soja och rysk chili och fräs runt en liten stund.
Rör ner kål och woka tills kålen sjunkit ihop till hälften.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar