tisdag 4 oktober 2011

Gratäng med länkkorv och jordärtskocka. (recept 352)

I skafferiet finns det fortfarande grönsaker från mamma som givetvis ingår i kvällens middag. Gott blev det och vad smidigt det är med en hushållsmaskin.
Till gratängen åt vi rödbetor, bönor och romanisallad allt från mammas gedigna arbete i trädgårdslandet.

Jordärtskocka/korvgratäng.
550g länkkorv (skivades med tjockaste skivaren ca 0.4 mm tjock)
Några jordärtskockor (skivas på samma sätt)
4 st rödlök (hackas med den grova hackskivan, väldigt fint hackat med vanlig kniv)
3 klyftor pressad vitlök
2msk fint hackad ingefära
2dl fint riven god ost
2,5dl matlagningsgrädde
Blanda allt förutom ost och häll ner i en ugnsform, strö över ost.
Gräddas i kanske 225 grader tills det är klart.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar