Kvällens middag passar även veganer.
Vi åt en tofu/auberginegryta, pasta och en sallad på vitkål och morötter.
Grytan blev god men kanske inte så väldigt spännande.
I lördags åt jag middag på Medis kök & bar vi beställde in Club sandwich som kostade 145 kronor. Det var bland det uslaste jag någonsin ätit på restaurang! Med nästan all mat kvar på tallriken frågade servitören om hur maten var och jag sa att det var smaklöst och oaptitligt, servitören ursäktade sig och tyckte att vi skulle komma tillbaka och testa deras tappas meny istället! När vi fick notan fick vi reda på att den redan var utslagen innan vi klagade, så priset fick vara vad det var.
Tofu/auberginegryta.
4oog tofu (Hugin Ixias Julliene skivare, tofun blir skivad i små tunna stavar och delvis smulad)
1 aubergine (skär i lagom stora kuber)
2 gul lök+en rejäl bit ingefära+4 klyftor vitlök (riven med ixias grova rivare)
400g körsbärstomater (halverade)
4msk Kinesiskt risvin
1 kartong krossad tomat
1msk chilipulver
1tsk fem kryddor
lagom med chili flakes och salt
Olja.
Hetta upp oljan och stek lök, vitlök och ingefära i några minuter
I med tomater och låt det fräsa runt tills de blir mosiga.
Tillsätt kryddor, risvin och krossad tomat. Låt koka i kanske 15-20 minuter.
När tomatsåsen börjar mysa till sig rörde jag ner aubergine och låt koka tills aubergine bitarna är ordentligt mjuka och rör till sist ner tofun.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar