Kvällens middag är inspirerad av Koppmärkta damens dofu som är bland top fem av kinesiska recept jag lagat till.
Kvällens nya rätt föll familjen i smaken vilket var tur för jag tyckte själv att det blev riktigt lyckat. Ångkokt kyckling passar nog utmärkt till denna rätt.
Wokad vildsvinsfärs och kinesisk korv.
400g tofu (skär i små kuber och låt dra i saltat vatten)
300g vildsvinsfärs
Korn från fyra majskolvar
2 kinesiska korvar (skär i tunna skivor)
3dl hönsbuljong
1dl nötter (grovt hackade)
3msk chili bean sauce (Fu Chi)
1msk sichuanpeppar (mortla grovt)
2tsk maizena+lite vatten
En skvätt olja.
Hetta upp woken och olja, i med korv fräs en stund och rör ner chili bean sauce.
woka färsen tills den får fin färg och blir smulig
Häll i buljong och majs låt koka upp
Vänd försiktigt ner tofu och sichuanpeppar koka i kanske tio minuter på svag värme
Rör ner maizena och låt koka tills såsen tjocknat
Strö över nötter och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar