lördag 17 december 2011

Country stile red curry paste rockar. (recept 371)

På Oriental supermarket (Sveavägen 17) köpte jag en burk country style red curry som jag testade till kvällens middag. Den här röd curryn är fantastisk den är liksom lite mindre söt och mer smak i än den vanliga röd curryn.
 På den här sidan hittade jag tips om hur en djungel curry ska lagas till man ska alltså inte ha någon kokosmjölk i grytan! Grytan blev fantastisk, kanske ostronsås är onödigt, det förstör den fina färgen något.
Djungel curry Blåsut.
1-5msk country style red curry (Mae ploy heter producenten)
900g kyckling filé (skär i små kuber)
1/2 fänkål (strimla grovt)
5 sötpotatis (skär lika stora bitar som kycklingen)
2 paprikor i olika färger (strimla grovt)
1 knippe salladslök (skiva upp i ganska stora bitar)
1 knippe koriander (hacka grovt)
saften från 1 lime
Lagom med fisksås och ostronsås
3dl vatten
olja
Hetta upp oljan i en stor kastrull och häll i potatisen, fräs en stund  och rör ner curryn.
I med resten förutom vatten och ostronsås.
Låt vätska koka ur och häll i vatten efter kanske 15 minuter.
När potatisen mjuknat så tillsätts kycklingen och grytan får koka tills potatisen är ordentligt mjuk och kycklingen är färdig avsluta med att röra ner koriander.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar