söndag 29 januari 2012

Tre små rätter (recept 380, 381)

Till middag  åt vi en kycklingwok kryddat med Bull head barbecue sauce (som blev väldigt god), en kall rätt med tofu och pickled mustard och tomater och ägg.
Kycklingen blev en riktig höjdare men tofun och pickled mustard (senapskål?) borde nog också varit en sväng i woken med lite vitlök och ingefära.
Jasmin ris till förstås.

Kyckling och fänkålswok.
1 hel kyckling
1 fänkål (skär i lika stora bitar som kycklingen)
4 klyftor fint hackad vitlök
1msk fint hackad ingefära
2msk Kinesiskt risvin
2msk ostronsås
2tsk ljus soja
1tsk insaltad chili
Neutral olja

Börja med att ta bort så mycket kött som möjligt från kycklingen, skär ner i små munsbitar, jag kokade skrovet och pillade bort resten av köttet.
Marinera kycklingbitarna i risvin och soja (även de kokta) i 20 minuter.
Hetta upp oljan och woka vitlök och ingefära i max tio sekunder rör ner insaltad chili och barbecue sauce.
I med fänkålen woka en liten stund och tillsätt kycklingen. Woka tills kycklingen är genomstekt och rör ner ostronsås.

Tofu och pickled mustard sallad.
2oog tofu (skär i små kuber)
1 paket pickled mustard sour (strimmla fint)
1 röd spansk peppar (ta eventuellt bort kärnor och finhacka)
Lagom med ljus soja och sesamolja.
 Blanda och låt stå och dra en stund.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar