Vegetarisk mamma på besök och tofugryta till middag. Grytan blev god möjligen saknade jag chili men eftersom mor min är lite känslig för just chili så fick vi övriga spetsa maten med Siracha.
Tofugryta med champinjoner.
400g tofu (skär tofun i 0.5cm tjocka skivor och dela upp i mindre bitar)
250g champinjoner (skär i 0.5cm skivor)
6 morötter (skär i små bitar)
3cm skalad bit ingefära
5 klyftor vitlök
2tsk Lea Perrins worcestershire sauce
2msk Kinesiskt risvin
3msk ghi
2.5dl matlagningsgrädde
Lagom med timjan, svartpeppar och salt.
Koka morötter, risvin, Lea Perrins worcestershire sauce, vitlök och ingefära med en skvätt vatten. Mixa när morötterna är mjuka.
Stek svamp och tofu i ghi.
Vänd ner morötterna och grädde, låt koka upp.
Tofugryta med champinjoner.
400g tofu (skär tofun i 0.5cm tjocka skivor och dela upp i mindre bitar)
250g champinjoner (skär i 0.5cm skivor)
6 morötter (skär i små bitar)
3cm skalad bit ingefära
5 klyftor vitlök
2tsk Lea Perrins worcestershire sauce
2msk Kinesiskt risvin
3msk ghi
2.5dl matlagningsgrädde
Lagom med timjan, svartpeppar och salt.
Koka morötter, risvin, Lea Perrins worcestershire sauce, vitlök och ingefära med en skvätt vatten. Mixa när morötterna är mjuka.
Stek svamp och tofu i ghi.
Vänd ner morötterna och grädde, låt koka upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar