Förutom mjölk så fick jag med mig en flaska ketchup med röksmak, ganska bra röksmak men jag undrar varför man bara lyckas få i 39% tomater i flaskan..
Kvällens middag passar även veganer. Det blev gott en själva rökigheten borde varit lite tydligare, nästa gång ska jag pröva röksmak på flaska, typ liquid smoke.
Tofugryta med röksmak.
2 paket extra hård tofu (mal med julienne skäret på matberedaren)
2 gul lök (fint hackade)
400 g körsbärstomat
4 klyftor pressad vitlök
1 dl ketchup med röksmak
1 kartong krossad tomat
2 msk fint hackad ingefära
Rejält med chilipulver
Lagom med salt och svartpeppar och en skvätt olivolja.
Hetta upp oljan i en gryta och stek lök och vitlök tills lök får lite färg, i med körsbärstomat och kryddor låt koka tills tomaterna mosat till sig.
Tillsätt krossad tomat och koka i en stund till, vänd ner tofun och koka på svag värme i kanske 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar