måndag 5 mars 2012

Tofu och ketchup med röksmak. (recept 385)

Förutom mjölk så fick jag med mig en flaska ketchup med röksmak, ganska bra röksmak men jag undrar varför man bara lyckas få i 39% tomater i flaskan..
Kvällens middag passar även veganer. Det blev gott en själva rökigheten borde varit lite tydligare, nästa gång ska jag pröva röksmak på flaska, typ liquid smoke.

Tofugryta med röksmak.

2 paket extra hård tofu (mal med julienne skäret på matberedaren)
2 gul lök (fint hackade)
400 g körsbärstomat
4 klyftor pressad vitlök
1 dl ketchup med röksmak
1 kartong krossad tomat
2 msk fint hackad ingefära
Rejält med chilipulver
Lagom med salt och svartpeppar och en skvätt olivolja.
Hetta upp oljan i en gryta och stek lök och vitlök tills lök får lite färg, i med körsbärstomat och kryddor låt koka tills tomaterna mosat till sig.
 Tillsätt krossad tomat och koka i en stund till, vänd ner tofun och koka på svag värme i kanske 15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar