Kvällens middag är vegetariskt så när som en tsk Bullhead barbecue sauce, lite mer koriander och en chili till hade lyft maten ytterligare men gott var det.
Wokad tofu.
400 g tofu (skär i 1/2 cm breda skivor och dela upp i lagom stora bitar)
Marinad: 3 msk Kinesiskt risvin+2 msk ljus soja. Lägg tofun i en påse och slå på marinaden, låt marineras en stund.
1 liten aubergine (skär i 1/2 cm breda skivor och skär upp i stavar)
2 sivri paprika (skär i 1/2 cm breda skivor)
1 knippe koriander (hacka grovt)
1 msk fint hackad ingefära
4 klyftor pressad vitlök
saft från 1 lime
1 röd spansk peppar (skär i tunna skivor)
1 rågad tsk Bullhead barbecue sauce
En skvätt sesamolja
Neutral olja.
Hetta upp olja i en wok och fräs ingefära och vitlök i tio sekunder, i med aubergine och låt dessa fräsa runt tills det mjuknat något.
Tillsätt Barbecue sauce, chili och paprika. Woka tills paprikan mjuknat något och rör till sist ner tofun och marinaden. Pressa lime och ringla på lite sesamolja.Ingredienser. |
Marinad. |
Dags att äta! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar