söndag 12 augusti 2012

Fantastisk fisk!

Igår blev vi bjudna på middag, både fisk och kock är bördiga från Norge. Godare fisk har jag nog inte ätit! Torsk och Ur var firrarna som dragits upp.
Lunch på en pizzeria vid Telefonplan en helt ok avocadosallad.
Till middag lagade jag en rejäl laddning sojafärsgryta, gott blev det samt fyra matlådor.

Sojafärsgryta.
3 dl  torkad sojafärs (koka upp 1 l buljong och låt färsen svälla ca 40 minuter, låt färsen rinna av i ett hålsil och spara buljongen)
2 rödlök (fint hackad)
4 klyftor pressad vitlök
1 aubergine (skär i små kuber)
3 kartonger krossad tomat
5 peperoncini (torkade)
4 msk Kinesiskt risvin
1 msk riven ingefära 
1 msk torkade jästa bönor
1/2 msk oregano
chilipulver efter smak
salt
olivolja.
Hetta upp olja och stek chilin tills den mörknar, ta bort chilin.
I med rödlök och stek på svag värme tills löken liksom smälter.
Tillsätt risvin och låt vinet koka in i löken.I med resten och koka i minst 40 minuter smaka av med eventuellt mera salt.
 
Torsk.

Ur, underbart potatismos!

Dagens lunchsallad.

Kvällens gryta.

Sriracha piffar till det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar