Plockade ihop lite av varje som fanns till hands i kylen. Tyvärr hade min chili bean sauce passerat bäst före datum så insaltad chili fick stå för hettan. Det blev gott men jag tror att det blivit ännu bättre med chili bean sauce.
För att optimera woken kan man tillsätta en stor näve koriander.
Måndags wok.
400 g extra hård tofu (skär 1 cm breda skivor och dela upp i lagom stora bitar.
4 msk Kinesiskt risvin (marinera tofun i risvin)
5 små pak choy (dela upp blad och stjälkar)
2 morötter (skär i tändstickas storlek)
4 klyftor pressad vitlök
2 msk fint hackad ingefära
1 msk insaltad chili
2 tsk Pekinganka sås
1 rågad msk kokosolja
En skvätt soja.
Hetta upp woken och kokosoljan. Fräs insaltad chili, vitlök och ingefära runt tio sekunder.
Tillsätt morötter, pak choy stjälkar och woka en stund till.
avsluta med att röra ner Pekinganka sås och pak choy blad.
Wok är alltid najs!
SvaraRadera