Jag kokade tofu och grönsaker i såsen gott blev det men jag tror mer på högrev som får ligga och möra till sig i såsen. En burk kostar 49 kronor och två matskedar pepparsås eldar på en gryta rejält!
Tofu och Shitosås.
400 g tofu (skär i kuber)
300 g kålrot (skär i lagom stora bitar)
3 morötter (något mindre bitar än kålroten)
3 gul lök (skär i rejäla bitar)
3 röd lök (se ovan)
saft från 1 lime
Några selleri (skär i 2 cm bitar)
3 msk fint hackad ingefära
4 klyftor pressad vitlök
2 rågade msk Shito
lite kokosolja
vatten samt eventuellt mera salt.
Hetta upp oljan och stek ingefära och vitlök i några sekunder tillsätt Shito och fräs en stund till.
I med resten förutom tofu.
Vänd försiktigt ner tofu och lite vatten så det knappt täcker grönsaker och tofu.
Koka tills grönsakerna är mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar