Till middag i kväll åt vi falukorvsgryta, den sista skvätten av ekologisk chiliröra höjde grytan rejält.
Falukorvsgryta med chili och tomat.
1 nästan hel ring falukorv (skär i stavar)
1 gul lök (fint hackad)
5 tomater (skär i så små bitar som möjligt)
5 klyftor pressad vitlök
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk rödvin
1 msk ekologisk chiliröra
timjan, peppar
olja.
Hetta upp oljan och börja med att fräsa lök och vitlök en stund, tillsätt korv och fräs i tio minuter.
Tillsätt vin och övriga kryddor samt tomater, låt koka tills tomaterna kokat sönder.
Panerad tofu. |
Kvällens middag. |
Bröd till frukost har gräddats. |
Burmesisk tofu låter riktigt spännande...! Antar att det inte går att köpa i Sverige?
SvaraRadera