söndag 18 november 2012

Tre små rätter.

Ångkokt kyckling funkar alltid men det blir extra festligt när kycklingen serveras med andra rätter. Fiskdoftande aubergine passar perfekt till kycklingen och så är det en helt vegetarisk rätt trots namnet. Jag hittade på en  rätt med marinerad tofu och morötter som passade in med de övriga maten.
En sallad med gröna ärtor och avokado (sesamolja, vinäger och ingefära) samt friterade mandlar med sichuanpeppar blev det också samt helt fantastiska kakor till efterrätt.

Tofu och morötter.
400 g tofu (skär 0,5 cm breda skivor, dela upp i mindre bitar)
4 morötter (skär till ungefär som tändstickor)
2 msk fint hackad ingefära
1 msk pressad vitlök
2 dl vatten
Marinad: 2 msk risvin, 1 msk fish sauce with chili (Oyster brand), 1 tsk maizena
Blanda ihop ingredienserna och marinera tofun.
Olja.
Hetta upp oljan i en wok och fräs ingefära och vitlök i tio sekunder, rör ner morötterna och woka en kort stund på högvärme.
Vänd ner tofun och fräs en stund till avsluta med att tillsätta vatten och låt koka tills såsen tjocknat.






Super fin lunch på Hornsgatan.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar