Alltför sällan äts det fisk hemma hos mig och ännu mer sällan blir fisken till soppa. Igår blev det dock fisksoppa till middag och plättar till efterrätt.
Härligt med sportlov, vi besökte Kistagrossen för första gången och vilken fantastisk affär. Givetvis kunde jag inte motstå att köpa med mig något hem.
Fisksoppa.
800 g fisk av något slag (skär i lagom stora bitar)
2,5 dl kafffegrädde
3 gul lök (halverad och fint skivad)
1 fänkål (skär i storlek som lök)
5 dl gröna ärtor
4 klyftor pressad vitlök
2 buljong tärningar
1 påse saffran
Svartpeppar, Srirachasås och oregano samt smaka av med salt.
Olivolja. 1,8 l vatten
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök.
Tillsätt fänkål och kryddor
I med vatten och grädde koka tills grönsakerna är något mjuka och rör försiktigt ner fiskbitarna. Smaka av med salt
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar