Kvällens middag lagades till under enklare former i en kolonistuga. Squash, koriander och en tomat kom från odlingen.
Gryta med sojaprotein.
1 påse Kung Markattas sojaprotein (sjud med vatten och buljong)
1 lagom stor squash (tärnad)
1 gul lök (fint hackad)
1 tomat (fint tärnad)
1/2 dl röda linser
5 klyftor pressad vitlök
2 nejlikor
Chilipulver, senapsfrö, mald koriander, liten bit kanelstång, svartpeppar
Kokosolja.
Hetta upp oljan och fräs senapsfrö tills de börjar poppa.
I med övriga kryddor och vitlök fräs en liten stund sedan tillsätts lök och tomat.
Stek på låg värme tills tomaten blivit mosig.
I med övriga ingredienser och buljong från sojaprotein koka tills linserna är klara eventuellt får man tillsätta mer vatten och salt.
Till grytan serverades det ris och yoghurt med hackad koriander.
Gott blev det.
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
tisdag 23 juli 2013
Vegan måndag
torsdag 4 juli 2013
Torsdags wok.
Otroligt spännande att deportera sonen till Indien imorgon.
Till middag borde vi egentligen ätit Indiskt men jag wokade några grönsaker och tofu. Ikväll testade jag Ningtsus sichuanolja, passade bra i woken men namnet är missvisande för det där karakteristiska bedövningen som sechuanpeppar ger blev det inget av det är mer som en doft av pepparn och ett lätt sting av chili.
tisdag 2 juli 2013
Ljummen potatissallad
Suverän potatissallad även om halloumi med chili höjt det hela ytterligare.
Kokt potatis, squash, paprika, rödlök, tomater, krutonger och halloumi samt diverse kryddor var det i salladen.
Dressing.
1 msk insaltad chili
Timjan
4 klyftor vitlök
1,5 dl olja
Juice från 2 lime
Mixa
måndag 1 juli 2013
Ätit jordgubbar och dragit spik.
Härlig helg i Skebobruk.
Mors jordgubbsland formligen svämmar över och vi har ätit gubbar från morgon till kväll.
Ett köksgolv har befriats från plastmattor, masonit och tusentals spikar. Bad och grillning hanns med också.