tisdag 13 augusti 2013

Woktisdag

Kvällens middag var inte helt och hållet vegetarisk på grund av en skvätt ostronsås. Gott blev det hur som helst och en droppe chinkiang vinäger så blev det ännu godare.

Wok med tofu och champinjoner.
400 g tofu (skär i mindre bitar)
250 g skogschampinjoner
250 broccoli
1 röd lök (halverad och tunt skivad)
1 liten burk majs
3 klyftor pressad vitlök
2 msk ingefära
1 tsk chili bean sauce
1 tsk Laoganma chili olja
1 msk risvin
2 msk ostronsås samt lite ljus soja
Olja till woken.
Hetta upp oljan och fräs vitlök, ingefära och kryddor.
Tillsätt lök och de grönsaker som behöver längre tid i woken.
Rör försiktigt ner tofu, risvin och ostronsås. Elda på en stund till och avsluta eventuellt med lite sesamolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar