Tanken var att jag skulle fritera potatisbullarna men jag tror potatismoset behöver mjöl eller liknande för att hålla ihop under friteringen. Nästa gång ska jag blanda med kikärtsmjöl.
Gott blev det även om det inte riktigt blev som jag tänkt.
Fyllda potatisbullar.
10 kokta potatisar+1 msk kokosolja+mald spiskummin+muskotnöt
Fyllning:
3 dl beluga linser (koka med några skivor ingefära, vitlök, salt och en chili)
3 gul lök (fint hackad)
4 grovt rivna tomater
3 klyftor pressad vitlök
1 msk riven ingefära
1 msk svarta senapsfrön
1/2 msk spiskummin
2 tsk dhal makhani
2 tsk brun farinsocker
2 krm hing
Salt och en rejäl skvätt kokosolja.
Hetta upp oljan och stek senapsfrön tills de börjar poppa, tillsätt spiskummin, vitlök och ingefära.
I med lök och stek tills löken får färg.
Rör ner tomater och kryddor, låt koka tills det mesta av vätskan försvunnit.
Blanda hälften av linserna och mosa dem lite granna. Rör ner återstoden av linser och forma bollar och efter bästa förmåga få in linsröran i moset. Stek eventuellt eller värm i ugn.