Då var det lördag igen och jag har tvättat och städar i vanlig ordning.
Ett paket fisk och en burk bönor mosade jag och kryddade med bland annat kebabkrydda och ostronsås. Jag kluttade ut smeten i lagom stora burgare och stekte i gjutjärnspannan.
Till fiskburgarna var det ugnsrostad potatis, rivna morötter med ingefära och lime samt en sås gjord av krossade tomater och rostade sesamfrön.
Gott blev det...
Blåsut är för mig det bästa av världar, jag har gasspis, nära till T-banan, kan oftast cykla till de platser jag ska besöka.
lördag 26 september 2015
Fisksmisk
tisdag 22 september 2015
Vegan måndag.
Sojagranulat som i vanlig ordning fick koka länge med krossade tomater och diverse kryddor. Den här gången med en massa kantareller som piffade upp middagen rejält.
Tomater och fårostsallad åt vi till förutom spagetti förstås.
torsdag 10 september 2015
Fisksmisk
Vet inte när jag lagade fiskbiffar till middag. Men i går var det dags igen med helt ok resultat, möjligen lite för salta och möjligen utan spiskummin.
Så här gjorde jag på ett ungefär :
400 gram fisk och en burk kidneybönor körs med en stavmixer. Kryddade med fin hackad chili, ostronsås, sesamolja, spiskummin och sriracha. Stek i olja och serverades med ris och yoghurtsås med tahini och rostade sesamfrön.