Kul på jobbet som vanligt :)
Fredags kväll och tv-program som krockar, tur att det finns två tv apparater!
Kvällens middag blev lyckad, faktiskt första gången jag tillagat fläskfilé!!
Eftersom det är mitt femtionde recept så firade jag med att använda det sista av Shaohsing vinet.
Recept: Fläskfilé med bambuskott och stjälkselleri.
350 g fläskfilé. (skivade i tunna skivor)
2 paket stjälkselleri á 450 g. (skivade i 3 cm breda skivor)
2 burkar skivade bambuskott
1 gul paprika (1 cm tärningar)
Olja till wok/stekning
Marinad:
1 dl Shaohsing (gärna 2 dl)
1/2 dl apelsin juice
3 msk Sichuan spicy noodle sauce (Lee Kum kee heter själva märket)
3 cm ingefära (riven)
2 klyftor vitlök (riven)
1 msk Coconut sweet chili sauce (santa Maria)
Saften från 1 lime
1 msk maizena mjöl
(1 urkärnad och hackad chili, detta var inte med i kvällens middag)
Blanda marinaden och låt köttet dra en stund.
Börja med att woka sellerin följt av paprika och köttet med marinad. Stek tills köttet får fin färg och sellerin har lagom tugg motstånd.
Servera med jasmin ris.
Nu ska jag diska och lyssna med ett öra på A Camp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar