tisdag 7 juli 2009

Semester på landet (recept 83 och 84)

Efter en lugn start i Blåsut har vi nu kommit till Skebo. På spisen kokar jag rabarbermarmelad med vanilj och så marineras det skivad skinka med ben (typ flinta stek)

Rabarbermarmelad med doft av vanilj.
1 kg rabarber (skurna i skivor)
1 kg socker
2 vaniljstänger
1/2 dl vatten

Snitta upp vaniljen och skrpa ur de små fröna blanda med socker, rabarber och vatten i en lagom stor kastrull och låt koka i en timme.
Jag har provsmakat och det behövs nog 4 vaniljstänger för att det ska smaka vanilj, men det doftar ljuvligt när marmeladen kokar. Till middag blir det grillat kött och potatisgratäng.

Flintastek marinerat i risvin.
Drygt ett kilo skivad skinka med ben, självklart kommer köttet från Skebo kött!
1/2 dl Kinesiskt risvin
Rejält med soya
4 cm ingefära (riven)
3 klyftor vitlök (riven)
2 tsk E-san sauce (köpt på asienlivs medborgarhallen i Stockholm)
Rivet skal från en 1/2 lime.
Börja med att skära små rutor över köttet och blanda marinaden.
Lägg köttet i en plastpåse och slå över marinaden. Låt marineras i minst en timme, vänd påsen några gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar