Onsdag kväll och vi ska äta fisk till middag, själva fisken är vanliga filéer som saltas och steks i olivolja.
Såsen heter rouille och är en fransk klassisk sås. Just det här receptet hittade jag i ICA tidningen buffé (nummer 10 oktober 2009 sid 18)
Rouille
1 potatis (ca 100g)
1 liten röd paprika (ca 100 g)
1/2 röd chilifrukt
1 påse saffran (1/2 g)
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk färskpressad citronjuice
2 1/2 msk olivolja
2 1/2 msk rapsolja
Salt, svartpeppar
Koka potatisen mjuk. Dela och kärna ur paprika och chillifrukt, koka chili och paprika tills det blir mjukt.
Mortla saffran meed 1/2 krm salt.
Mixa potais, vitlök, paprika, chili, citron juice och saffran.
Tillsätt oljan i en tunn stråle, mixa tills det blir en majonäslikande konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Jag poppar Jason Molina via Spotify
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar