måndag 30 november 2009

Köttfärssås och spagetti! (Recept 138)

Måndag kväll och alla är hemma! Till middag blir det köttfärssås kryddad med kebabkrydda från Lanka te och krydd import
Göran Sommardal snackar om Kina i P1!

Köttfärssås
500g köttfärs
3 kartonger krossad tomat
3 msk kebabkrydda
1 msk paprikapulver
1 msk stark chilisås
2 tsk körvel
3 tärningar oxbuljong
4 gullök (fint hackad)
4 klyftor vitlök (fint hackad)
Olivolja
Hetta upp oljan och stek lök i tio minuter på lagom värme.
I med vitlök och kryddor.
Dags för köttfärsen, stek tills den blir smulig och får färg.
Häll över krossad tomat och buljongtärning.
Koka på svag värme i minst 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar